Kroppens organer er forbundet med foden, og viser sig ved at give ømhed i områder på og under foden. Disse områder kaldes reflekszoner, fordi hver del af kroppen reflekteres direkte i en zone på foden.

HISTORIEN OM ZONETERAPI 

Man ved at for 5000 år siden blev Zoneterapien brugt som behandlingsmetode i Indien og Kina. Inka-indianerne har også brugt Zoneterapien, hvilket kan ses af 3000 år gamle udgravninger i klippehuler. Her ses malerier, som viser zonernes beliggenhed under foden. 

ZONETERAPI – HVAD ER DET? 

Zoneterapi bygger på en helhedsopfattelse af menneskets krop og psyke og benyttes både til behandling af kroppens ubalancer, og styrke ens generel sundhedstilstand. Hvis et menneskes organisme er i ubalance, kan der opstå træthed, smerter, uoplagthed, småskavanker og sygdom. Kroppens organer er forbundet med foden, og viser sig ved at give ømhed i områder på og under foden. Disse områder kaldes reflekszoner, fordi hver del af kroppen reflekteres direkte i en zone på foden. Efterfølgende opgave som zoneterapeut består at analysere, ubalancen, smertens karakter og trykmassere de belastede reflekszoner. 

Trykmasagen øger blodgennemstrømningen, og tilfører energi og styrker organerne. Dette resultere i at reflekszonerne bliver smertefri. I zoneterapien arbejder man med Medianbaner også kaldet energibaner Zoneterapi kan derfor sidestilles med akupunkturen, da de 2 behandlingsformer hviler på samme fundamentale principper. Alle mennesker vil have gavn af zoneterapi inklusiv børn og babyer.-